top of page

OM FAMILIEN NORDQUIST

Historien vår som produsenter av fermenterte
produkter startet allerede på 90- tallet, med
Helge Nordquist som konvensjonell bonde. En dag når
han satt i traktoren og sprøytet jordet med sprøytemidler begynte han å tenke på hva disse midlene egentlig gjorde med livet i jorda. Han kunne pløye halmen fra året før, opp året etter, og mark så han nesten aldri. 

​

Jorda klarte ikke bryte ned planterester, hvordan skulle den da klare å produsere næringsrik mat? 

​

Helge begynte å lese seg opp om livet i jorda, og fant fort ut at bakterier var noe han måtte lære mer om. Da spesielt melkesyrebakterier som flere og flere nå begynner å skjønne gjør en helt utrolig jobb!

​

Flere år med research og testing endte opp med at Biosa Norge ble stiftet i 2001 av Helge Nordquist og terapeuten Bent Madsen. 

​

Biosa Norge har vært en familiebedrift i mange år og i 2024 bestemte vi oss for å bytte navn! 

​

Grunnen til dette navnebyttet er et resultat av mange juridiske kamper, samt tilstedeværelsen av andre firmaer i samme bransje med lignende navn, som vi ikke lenger ønsker å bli assosiert med. Vi mener at det nye navnet bedre vil representere vårt firma og dets verdier, samt gi oss et sterkere og tydeligere merkevare som vil være viktig for vår planlagte opptrapping mot eksport til flere land.

​

Bakgrunnen for det nye navnet er at vi ønsker å bruke familienavnet vårt, Nordquist, som en del av vår identitet. Dette navnet reflekterer vår stolthet over vår familiebaserte arv og vår forpliktelse til kvalitet og integritet i alle våre produkter. Ved å bruke Nordquist som en del av vårt firmanavn, ønsker vi å fremheve vår personlige tilnærming til virksomheten og våre verdier som familieeid selskap.
Biosa Norge bytter dermed navn til Nordquist Ferment!

 

​

 

Nordquist Ferment lever med den intensjonen om å være en bidragsyter til bedre helse og miljø!

​

Vi holder til på Skarnes i Sør-Odal kommune hvor hele familien Nordquist er engasjert! Vi går inn for oppgaven med stor entusiasme i godt innredede produksjonslokaler. Vår familie jobber med samme entusiasmen som Helge startet med seint på 90 tallet!

​

Vår fermenterings teknikk, som kan beskrives som klassisk bioteknologi, har vist seg å være veldig effektiv og sikker, vi blir derfor kontaktet til å produsere ingredienser til andre produkter enn våre egne.

Produksjonen blir styrt etter HACCP- prinsippene fastsatt fra Mattilsynet og EU, da flere av våre produkter klassifiseres som mat.

​

​

​

​

Med vennlig hilsen 

oss i familien Nordquist

​

​

​

​​

​

Norsk produsent siden 2000
Familiebedrift Nordquist Ferment
Produksjonen til Nordquist Ferment
Nordquist Ferment logo
IMG_7200.jpg
Norsk produsent siden 2000
bottom of page